Seria ZP2

Pompa krzywkowa ZP2 Pompa krzywkowa ZP2 Pompa krzywkowa ZP2 Pompa krzywkowa ZP2
Kategoria: Pompy krzywkowe z rotującymi tłokami
Producent: Ampco Pumps

Seria ZP2 posiadająca obudowę przekładni ze stali nierdzewnej, podobnie jak wszystkie pompy wyporowe rodziny ZP, jest zbudowana z myślą o CIP z zamkniętymi nakrętkami rotora.

Pompy zaprojektowany do wyższych ciśnień dzięki dużym wałkom ze stali nierdzewnej 17-4ph. ZP2 może wytrzymać ciśnienie do 34bar i posiada certyfikat 3A.

UWAGA! Pamiętaj, że seria ZP3 spełnia 100% zdolność CIP i najbardziej zaawansowaną technologię CIP w sanitarnych pompach wyporowych.

Podstawowe dane

  • Liczba wersji: 16
  • Wydajność: do 103 m3/h
  • Ciśnienie tłoczenia: do 34 bar
  • Lepkość pompowanej cieczy: do 1 000 000 cP
  • Liczba opcji uszczelnienia: 2

 

Konstrukcja

Konstrukcja

  • Korpus: stal kwasoodporna AISI316 polerowana wewnętrznie do standardu A3 
  • Rotory: stop wysokoniklowy, twardy nie ulegający zadzieraniu i zacieraniu, produkowany we własnej odlewni dla zapewnienia maksymalnej kontroli jakości
  • Wały: standardowo z wysoko wytrzymałej mechaniczne stali kwasoodpornej „ph 4 – 17”
  • Obudowa łożysk: ze stali kwasoodpornej
  • Korpus przekładni: malowany proszkowo, możliwe wykonanie ze stali kwasoodpornej
  • Uszczelnienie: pojedyncze i podwójne spłukiwane uszczelnienie o-ring oraz pojedyncze i podwójne spłukiwane uszczelnienie mechaniczne
  • Koła zębate przekładni: z uzębieniem skośnym dla zapewnienia cichej pracy
  • Opcje mycia: ZP2 do mycia w CIP – przy pionowym kierunku przyłączy i płaskim profilu wewnętrznym pompa samoistnie opróżnia się po procesie mycia

Aplikacje

Typowe zastosowania pomp krzywkowych serii ZP2

  • Mleczarstwo: Mleko, śmietana, twaróg, masło, ser topiony, jogurt, margaryna, lody
  • Piekarnictwo: Drożdże, ciasto, nadzienia, polewy, tłuszcze i oleje
  • Przemysł mięsny: Solanka, masa na kiełbasy, tłuszcz, bulion, żelatyna, karma dla zwierząt
  • Gotowe potrawy: Jedzenie dla dzieci, zupy,
  • Przetwórstwo owoców i warzyw: Pasta pomidorowa, soki owocowe, pulpy owocowe i warzywne, dżemy i konfitury
  • Dodatki: Majonez, musztarda, sosy i dresingi
  • Produkcja słodyczy: Czekolada, roztwory cukru, nadzienia, żelatyna, miód, syrop glukozowo-cukrowy
  • Produkcja kosmetyków: Pasta do zębów, mleczka, toniki, szampony, kremy
  • Chemia gospodarcza: Detergenty, rokanol, ługi i kwasy
  • Przemysł browarniczy i napojów: Drożdże, brzeczka, piwo, syrop glukozowy, aromaty, skondensowane soki
  • Przemysł: Lakiery samochodowe, lateks, polimery
FaLang translation system by Faboba